Jablečný nákyp

Vytisknout recept
Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, zasypeme polovinou cukru, zalijeme vodou a podusíme do měkka. Potom prolisujeme a osladíme zbytkem cukru. V troše vody rozmícháme asi dvé lžičky maizeny a vlijeme do jablečné hmoty, kterou opét uvedeme do varu. Poté vše promícháme s celými vejci. Na dno máslem vymašténé zapékaci misy rozložíme piškoty, na ně rozestřeme jablečnou směs, jemně osolíme, vložíme do vyhřáté trouby zapećeme, až smés ztuhne. Potom ji překryjeme sněhem z bílků, který jsme vyšlehali s moučkovým cukrem, jemně poprášíme skořicí., znovu vložíme do trouby a zapékáme, až bílky ztuhnou. Podáváme horké nebo vychlazené.

1ks - Balíček piškotů
1kg - Jablka
250g - Cukr krupice
2lžička - Maizena
3ks - Vejce
3ks - Vaječné bílky
100g - Cukr moučka
1špetka - Sůl
1špetka - Skořice
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account