Italská tomatová polévka

Vytisknout recept
Polévka s chutí léta i Itálie, jejíž příprava nevyžaduje složitou přípravu, ale odmění se vám vůní linoucí se po celém bytě. Doporučujeme na ni využít zralá rajčata, díky kterým získá ještě výraznější chuť. S přípravou vám pomohou i kuchyňské pomůcky od Potten & Pannen – Staněk.
Kategorie Polévka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat oloupaných a nasekaných na kousky
  • 1 cibule nasekaná najemno
  • 2 stroužky česneku drcené nebo nasekané nadrobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička cukru volitelně, pro zjemnění kyselosti rajčat
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • 1/4 šálku čerstvé bazalky nasekané
  • 1/4 šálku strouhaného parmezánu nebo pecorina

Instrukce

  • Na středním ohni si připravte hrnec a zahřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a osmahněte je, dokud nezměknou a nezískají lehkou zlatavou barvu.
  • Do hrnce přidejte nasekaná rajčata a smažte je s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud neuvolní šťávu a nezměknou.
  • Přidejte sušenou bazalku, oregano a případně cukr. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Zalijte rajčata zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na nízký a vařte polévku pod pokličkou asi 15–20 minut, aby se chutě propojily.
  • Mezitím si připravte čerstvou bazalku a parmazán, případně pecorino. Až bude polévka hotová, můžete ji s nimi dochutit.
  • Po 20 minutách vaření polévku nechte trošku vychladnout.
  • Pomocí mixéru rozmixujte rajčatovou směs do hladké konzistence.
  • Dochuťte ji solí a pepřem podle chuti.
  • Polévku servírujte teplou s čerstvě nasekanou bazalkou a posypanou strouhaným parmazánem nebo pecorinem.
3 Komentářů
  1. NelaVávrová 10 měsíců ago

    Také mám velmi ráda.

  2. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    mám raději českou klasiku, kterou občas udělám. Italskou si občas dám někde “venku” 🙂

  3. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Polévka vypadá skvěle. Takovou máme moc rádi.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account