Lahodné Išské čokoládové minidortíčky
Ingredience
TĚSTO
- 250 g Hladká mouka
- 100 g Cukr moučka
- 100 g Máslo
- 100 g Mleté vlašské oříšky
- 1/2 ks Citrón - kůra
- 1 špetka Skořice
- 1 ks Vejce
NÁPŇ
- 250 g Moučkový cukr
- 250 g Máslo nebo hera
- 150 g Hořká čokoláda
- 1 ks Vejce
Instrukce
- Do mísy vložíme prosátou mouku, 100 g moučkového cukru, 100 g másla pokojové teploty, kůru z citrónu, skořici, 100 g vlašských ořechů a jedno vejce. Vše promícháme do hladkého těsta.Těsto vyválíme cca 4 až 5 mm. Vykrajujeme z něj kolečka o průměru 3 cm a pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca. 10 až 12 minut. Necháme vychladnoutRozpustíme čokoládu a postupně namáčíme upečená kolečka. necháme zaschnout.Na náplň smícháme 250 g moučkového cukru, vejce a 125 g másla v míse a vše vyšleháme nad párou. Poté přidáme 150 g čokolády a rozmícháme dohladka. Poté přidáme 125 g másla a dobře promíchámeVychlazený krém dáme do cukrářského sáčku a na každé kolečko nastříkeáme trochu náplně .Ozdobit můžeme podle vlastní fantazie (oříšky, pistácie, mandličky, kousíčky ovoce apod.