Huškové Chutney
Ingredience
- 1 kg Hrušky
- 1 lžička Kyselina citrónová
- 250 g Cukr krystal nebo želírovací cukr
- Rum
- Vanilkový cukr
Instrukce
- Krok.č.1. Oloupeme a na drobounko nakrájíme hrušky .. já mám takovýto malý pekáček- byly z toho 3 skleničky ( z 1kg hrušek) Doporučuji skleněný, protože v kovovým by to mohlo karamelizovat a pálit se.Krok č.2. nalijeme tam 2dc rumu a celé hodně posypeme cukrem ( může být želírovací) Myslím, že tak 250g cukru jsem tam nasypala.. pak jsem přidala 1 vanilkový cukr- příště dám asi pravou vanilku, protože to v tom udělá parádu.. Dala jsem do trouby a přikryté pekla na 180°C 60 minut.. pak jsem odkryla a ještě 15 minut dopékala.. Pak už jsem jen naplnila skleničky a zavařila. Před zavřením víček jsem ještě skleničky 1cm po okraj dolila rumem 😀Doporučuji k domácí paštice na opečeném pečivu, nebo na vdolky 🙂