Huškové Chutney

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 2 hours
Čas vaření 1 hour 35 minutes
Porce 0
Uvařila Veronika Švadlenková

Ingredience

  • 1 kg Hrušky
  • 1 lžička Kyselina citrónová
  • 250 g Cukr krystal nebo želírovací cukr
  • Rum
  • Vanilkový cukr

Instrukce

  • Krok.č.1. Oloupeme a na drobounko nakrájíme hrušky .. já mám takovýto malý pekáček- byly z toho 3 skleničky ( z 1kg hrušek) Doporučuji skleněný, protože v kovovým by to mohlo karamelizovat a pálit se.
    Krok č.2. nalijeme tam 2dc rumu a celé hodně posypeme cukrem ( může být želírovací) Myslím, že tak 250g cukru jsem tam nasypala.. pak jsem přidala 1 vanilkový cukr- příště dám asi pravou vanilku, protože to v tom udělá parádu.. Dala jsem do trouby a přikryté pekla na 180°C 60 minut.. pak jsem odkryla a ještě 15 minut dopékala.. Pak už jsem jen naplnila skleničky a zavařila. Před zavřením víček jsem ještě skleničky 1cm po okraj dolila rumem 😀
    Doporučuji k domácí paštice na opečeném pečivu, nebo na vdolky 🙂 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account