Huevos rancheros
Ingredience
- 1 ks červená cibule
- 3 stroužek česnek
- 1 ks paprika červená
- olivový olej
- 400 g rajčata sterilovaná
- 400 g fazole v rajčatové omáčce
- 4 ks vejce
- sůl a pepř
- petrželka k podávání
Instrukce
- Cibuli pokrájejte na klínky, česnek najemno, papriku na kousky. V kastrolu rozpalte olej, opečte cibuli, pak orestujte papriku. Vlijte nakrájená rajčata, fazole, přidejte česnek, ochuťte solí a pepřem a pár minut povařte, aby se tekutina trochu zredukovala.
- Do směsi udělejte lžící důlky a do každého rozklepněte vejce. Vejce osolte, opepřete a pánev dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 15 minut, bílky by měly ztuhnout a žloutky by měly zůstat lehce tekuté. Podávejte posypané petrželkou.
Nevidím foto, abych viděla, jak má pokrm vypadat, ale fazole hodně používáme…
Tak tento název čtu prvně, škoda, že zde není fotka hotového pokrmu pro lepší představu.
Zajímavý recept. Vyzkouším.