Go Back
+ osoby

Huevos rancheros

Vytisknout recept
Sytý pokrm z fazolí, rajčat a vajec si tak můžete dopřát jako vydatnou snídani, která vám dodá energii do celého dne.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Mexická
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 ks červená cibule
  • 3 stroužek česnek
  • 1 ks paprika červená
  • olivový olej
  • 400 g rajčata sterilovaná
  • 400 g fazole v rajčatové omáčce
  • 4 ks vejce
  • sůl a pepř
  • petrželka k podávání

Instrukce

  • Cibuli pokrájejte na klínky, česnek najemno, papriku na kousky. V kastrolu rozpalte olej, opečte cibuli, pak orestujte papriku. Vlijte nakrájená rajčata, fazole, přidejte česnek, ochuťte solí a pepřem a pár minut povařte, aby se tekutina trochu zredukovala.
  • Do směsi udělejte lžící důlky a do každého rozklepněte vejce. Vejce osolte, opepřete a pánev dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 15 minut, bílky by měly ztuhnout a žloutky by měly zůstat lehce tekuté. Podávejte posypané petrželkou.