Sytý pokrm z fazolí, rajčat a vajec si tak můžete dopřát jako vydatnou snídani, která vám dodá energii do celého dne.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Mexická
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1ks červená cibule
3stroužek česnek
1ks paprika červená
olivový olej
400grajčata sterilovaná
400gfazole v rajčatové omáčce
4ks vejce
sůl a pepř
petrželka k podávání
Instrukce
Cibuli pokrájejte na klínky, česnek najemno, papriku na kousky. V kastrolu rozpalte olej, opečte cibuli, pak orestujte papriku. Vlijte nakrájená rajčata, fazole, přidejte česnek, ochuťte solí a pepřem a pár minut povařte, aby se tekutina trochu zredukovala.
Do směsi udělejte lžící důlky a do každého rozklepněte vejce. Vejce osolte, opepřete a pánev dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 15 minut, bílky by měly ztuhnout a žloutky by měly zůstat lehce tekuté. Podávejte posypané petrželkou.