Hruškovo jablkový závin bez cukru

Vytisknout recept
Jíme zdravě, pečeme zdravě. Tudíž bez cukru. Že to nejde, ale ano, jde. Náhražka cukru je med, čekankový sirup nebo třeba erythritol (umělé sladidlo). Ale do štrůdlu nemusí být nic z toho.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • listové těsto kupuji si hotové
  • hrušky
  • jablka
  • skořice
  • rozinky
  • oříšky
  • vejce
  • hrst strouhanky
  • semínka já dávám sezamová, někdy slunečnicová

Instrukce

  • Listové těsto si vyválíme na placky
  • Jablka nastrouhám nahrubo,
  • hrušky nakrájím spíše na kostičky (jsou měkké)
  • Rozinky si namočím do horké vody a vyperu je.
  • Na listové těsto rozprostřu trošku strouhanky (aby ovoce neprotékalo),
  • přidám přiměřeně jablek a hrušek, rozprostřu
  • zasypu skořicí (podle chuti)
  • dám rozinky a ořechy
  • těsto zavinu, a potřu ušlehaným vejcem
  • posypu semínky
  • Dám péci do předehřáté trouby na 160°C asi na půl hodiny (ale každá trouba peče jinak!)
  • Hotovo. Není potřeba ani zrníčko cukru nebo sladidla.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    dobrá volba.

  2. 5 stars
    Super. Také to vyzkouším s hruškami. Díky za nápad.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Tento miluje můj přítel, akorat teda nedáváme strouhanku. Děkuji za tip.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account