Jíme zdravě, pečeme zdravě. Tudíž bez cukru. Že to nejde, ale ano, jde. Náhražka cukru je med, čekankový sirup nebo třeba erythritol (umělé sladidlo). Ale do štrůdlu nemusí být nic z toho.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 8porcí
Uvařila Lenka Hudečková
Ingredience
listové těstokupuji si hotové
hrušky
jablka
skořice
rozinky
oříšky
vejce
hrst strouhanky
semínkajá dávám sezamová, někdy slunečnicová
Instrukce
Listové těsto si vyválíme na placky
Jablka nastrouhám nahrubo,
hrušky nakrájím spíše na kostičky (jsou měkké)
Rozinky si namočím do horké vody a vyperu je.
Na listové těsto rozprostřu trošku strouhanky (aby ovoce neprotékalo),
přidám přiměřeně jablek a hrušek, rozprostřu
zasypu skořicí (podle chuti)
dám rozinky a ořechy
těsto zavinu, a potřu ušlehaným vejcem
posypu semínky
Dám péci do předehřáté trouby na 160°C asi na půl hodiny (ale každá trouba peče jinak!)
Hotovo. Není potřeba ani zrníčko cukru nebo sladidla.