Hrníčkové knedlíky
Ingredience
- 2 ks Bílek
- 1 hrnek Mléko
- 2 ks Bílé pečivo
- 1 hrnek Polohrubá mouka
- Sůl
Instrukce
- Co třeba dát si ke svátečnímu obědu špenát a k tomu rychlé knedlíky od Hanky.K83?Potřebujeme 3 (nebo 4) stejně velké hrnky, které vymažeme důkladně máslem a vysypeme moukou.Do mísy dáme 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 kusy pečiva (klidně staršího) nakrájeného na kostičky, špetku soli a důkladně zamícháme. Ze dvou bílků vyšleháme sníh a opatrně zamícháme do připraveného těsta. Těsto na hrníčkové knedlíky vlijeme do připravených hrníčků. Mělo by být do 3/4 velikosti hrnku.Potom vezmeme větší hrnec, do kterého dáme vodu do výše 1/3 hrnku a přivedeme k varu. Až se voda začne vařit, ubereme výkon a vložíme do ní hrnky s těstem, dnem samozřejmě dolů, a hrnec zaklopíme pokličkou.Hrníčkové knedlíky vaříme po dobu 25 minut a neodklápíme! Po uplynulé době můžeme hrnky vyjmout a položit naležato na prkénko, za chvíli by měly knedlíky samy vyklouznout z hrnků.Hrníčkové knedlíky podáváme jako přílohu podle chuti.