Hrachová polévka
Ingredience
- 500 g hrachu večer propláchneme a namočíme do studené vody
- 1,5 l vývaru zeleninový nebo masový
- česnek
- sůl pepř, majoránka
Instrukce
- Po dostatečném namáčení hrachu (nechávám přes noc) dáme hrách vařit spolu s vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme dostatečně majoránky. Vaříme tak dlouho, dokud není hrách měkký. Ke konci vaření přidáme klidně i 6 stroužků česneku a krátce ho v polévce povaříme.
- Podle našich preferencí můžeme rozmixovat ponorným mixérem.
- Podáváme s krutonky z chleba nebo bílého pečiva.
prima, tahle byla ze žlutého hrachu 🙂
Vypadá krásně. Určitě by mi chutnala. Musím vyzkoušet.
Hrachovou polévku miluji a asi ji v týdnu zase uvařím, díky za tip.
jo já bych to taky mohla pořád, ale když manželovi musím hlídat složení stravy a hrách není zrovna to, co může 🙁
super nápad
díky Nelo 🙂