Houbový bramborák
Ingredience
- 800 g brambor
- 300 g hříbků
- 6 lžic
- mouky
- 2 lžíce
- bramborového škrobu
- 1
- vejce
- 2 stroužky
- česneku
- 1 lžíce
- másla
- 2 lžičky
- majoránky
- 2 lžičky
- drceného kmínu
- sůl pepř, olej na smažení
Instrukce
- 1
- Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle do cedníku. Osolíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme hřiby a nahrubo je nakrájíme. V pánvi zpěníme máslo, přidáme hříbky, osolíme a orestujeme dozlatova.
- 2
- Okapané brambory ještě vymačkáme a přendáme do mísy. Přidáme vejce, hříbky, mouku, škrob, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Opepříme, osolíme a promícháme.
- 3
- V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do které sázíme oválné porce těsta. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova (asi 5 až 8 minut). Po usmažení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku a podáváme.
Také dělám. S houbami je vše dobré.
tak, tak =)
Houby milujeme na sto způsobů, ale bramboráky jsme s nimi ještě nedělali. 🙂
to jsem ráda, že jsem dala inspiraci….
určitě :-), děkuji