Go Back
+ servings

Houbový bramborák

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 300 g hříbků
  • 6 lžic
  • mouky
  • 2 lžíce
  • bramborového škrobu
  • 1
  • vejce
  • 2 stroužky
  • česneku
  • 1 lžíce
  • másla
  • 2 lžičky
  • majoránky
  • 2 lžičky
  • drceného kmínu
  • sůl pepř, olej na smažení

Instrukce

  • 1
  • Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle do cedníku. Osolíme a necháme okapat. Mezitím si očistíme hřiby a nahrubo je nakrájíme. V pánvi zpěníme máslo, přidáme hříbky, osolíme a orestujeme dozlatova.
  • 2
  • Okapané brambory ještě vymačkáme a přendáme do mísy. Přidáme vejce, hříbky, mouku, škrob, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Opepříme, osolíme a promícháme.
  • 3
  • V pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje, do které sázíme oválné porce těsta. Bramboráky smažíme z obou stran dozlatova (asi 5 až 8 minut). Po usmažení je zbavíme přebytečného tuku na ubrousku a podáváme.