HORKÁ DÝŇOVÁ ČOKOLÁDA
Ingredience
- 500 ml mléka
- 100 g hořké čokolády
- lžička dýňového koření
- lžíce dýňového sirupu
- 2 lžičky bramborového škrobu
Instrukce
- V malém hrnci na středním plameni pomalu rozehřívejte mléko. Do teplého mléka rozlámejte čokoládu a sem tam ji zamíchejte. Je potřeba čokoládu pořádně rozmíchat, aby se v mléce celá kompletně rozpustila. Až bude mléko horké, přidejte i dýňové koření a sirup a znovu promíchejte. Nakonec přisypejte bramborový škrob a od té doby už metličkou mléko promíchávejte pořád. Čokoláda začne postupně mírně houstnout, to je ten správný čas na přelití do skleniček a podávání s čerstvě vyšlehanou smetanou. Dozdobit můžete ještě zbylým dýňovým sirupem.
Neviem kde kúpiť dyňový sirup.
Zase nový sladký recept. To bych si určitě dala s radostí.
díky moc….
No, čokoláda s dýňovou příchutí… Takovou jsem ještě nechutnala… Klidně bych okoštovala.
je to teď hit, hlavně předražné dýňové latté atd… tak jsem se inspirovala na zdravější a levnější…
tak to bych i klidně zkusila… ale… jen ochutnala
ano, není to na každý den…
Tak na ní bych si asi pochutnala, ale měla bych se takovým mlskám spíš velkým obloukem vyhýbat.
Někdy je potřeba hřešit a udělat si radost 🙂