Go Back
+ servings

HORKÁ DÝŇOVÁ ČOKOLÁDA

Vytisknout recept
Pokud máte rádi ještě víc okořeněnou horkou čokoládu, přidejte do ní těsně před podáváním kapku nebo dvě nějakého dobrého bourbonu.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 1 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 100 g hořké čokolády
  • lžička dýňového koření
  • lžíce dýňového sirupu
  • 2 lžičky bramborového škrobu

Instrukce

  • V malém hrnci na středním plameni pomalu rozehřívejte mléko. Do teplého mléka rozlámejte čokoládu a sem tam ji zamíchejte. Je potřeba čokoládu pořádně rozmíchat, aby se v mléce celá kompletně rozpustila. Až bude mléko horké, přidejte i dýňové koření a sirup a znovu promíchejte. Nakonec přisypejte bramborový škrob a od té doby už metličkou mléko promíchávejte pořád. Čokoláda začne postupně mírně houstnout, to je ten správný čas na přelití do skleniček a podávání s čerstvě vyšlehanou smetanou. Dozdobit můžete ještě zbylým dýňovým sirupem.