Pokud máte rádi ještě víc okořeněnou horkou čokoládu, přidejte do ní těsně před podáváním kapku nebo dvě nějakého dobrého bourbonu.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 1porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
500mlmléka
100ghořké čokolády
lžička dýňového koření
lžíce dýňového sirupu
2lžičky bramborového škrobu
Instrukce
V malém hrnci na středním plameni pomalu rozehřívejte mléko. Do teplého mléka rozlámejte čokoládu a sem tam ji zamíchejte. Je potřeba čokoládu pořádně rozmíchat, aby se v mléce celá kompletně rozpustila. Až bude mléko horké, přidejte i dýňové koření a sirup a znovu promíchejte. Nakonec přisypejte bramborový škrob a od té doby už metličkou mléko promíchávejte pořád. Čokoláda začne postupně mírně houstnout, to je ten správný čas na přelití do skleniček a podávání s čerstvě vyšlehanou smetanou. Dozdobit můžete ještě zbylým dýňovým sirupem.