Halloweenská hostina s hnízdem krvežíznivých netopýrů
Ingredience
- 100-150 g cukr krupice
- 150 g máslo
- 2 ks vejce
- 3 ks velké zralé banány
- 100 ml mléko
- 300 g hladká mouka
- 1 sáček kypřicí prášek
- špetka soli
- čokoláda s 50 % kakaa
- sáček HARIBO Color-Rado
Instrukce
- 1. Než se pustíte do pečení, vytáhněte z lednice veškeré suroviny na cca 30 minut, aby trochu povolily. Troubu mezitím předehřejte na 160 °C. Pamatujte, že ingredience vychází na 1 ks bábovky, na děsuplné hnízdo ale budete potřebovat 2 ks.
- 2. Z vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky nechte stranou v misce a bílky vyšlehejte s trochou soli do tuhého sněhu.
- 3. Do mísy vložte 150 g másla, přidejte 100–150 g cukru a směs vyšlehejte do nadýchané pěny. Až budete mít hotovo, přidejte žloutky a opět šlehejte. Postupně zašlehávejte i mléko a na závěr přidejte rozmačkané banány. Postupně přidávejte i 300 g hladké mouky. Nakonec do směsi nasypte kypřicí prášek a zpracujte těsto do hladka.
- 4. Jakmile máte hotovo, přidejte opatrně a po částech tuhý sníh. Teď už ale nešlehejte, jen pomalu metličkou míchejte. Nakonec přisypte větší kusy nakrájené čokolády a opět jemně promíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalijte do formy a dejte péct na cca 40 minut.
- 5. Jakmile budou bábovky hotové, nechte je vychladnout a v mezičase si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Dno vychladlých bábovek srovnejte do rovna tak, aby se na sebe daly položit. Pak už stačí vrchní část polít rozpuštěnou čokoládou. Pro vyladění posledních děsivých detailů využijte želatinové netopýry ze sáčku HARIBO Color-Rado, které napícháte na špejle a umístíte na bábovku tak, aby vypadaly, že se slétávají u hnízda.
Vyzerá to zaujímavo
vnučkám by se jistě líbilo, o tom žádná
nápadité 🙂
Krásná hostina.