Guláš z kuřecích srdíček

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 28 minutes
Porce 0
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 500 g Kuřecí srdíčka
  • 3 lžíce Olej
  • 1 ks Cibule
  • 3 lžička Červená paprika
  • Lahůdkové droždí
  • 3 lžíce Kukuřičný škrob
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Rychlá varianta tradičního guláše. Vyzkoušíte?
    Kuřecí srdíčka nejprve důkladně na cedníku propláchneme studenou vodou. Potom každé srdíčko očistíme, tj. rozpůlíme a odkrojíme všechny cévky.
    Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná srdíčka, posypeme paprikou, mírně osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut, přidáme asi dvě lžíce lahůdkového droždí, místo toho lze použít bujon.
    Když je masíčko měkké, ještě dokořeníme. Na zahuštění použijeme kukuřičný škrob - asi 2-3 lžíce rozmíchané v troše studené vody. Necháme zhoustnout, na konec ještě lze přidat asi lžíci čerstvého másla pro zjemnění chuti.
    Jako příloha se hodí chleba, vařené brambory, těstoviny, rýže - dle chuti jedlíků.
     
     
     
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account