Guláš z kuřecích jater a zeleniny

Vytisknout recept
Připravíme si širší hlubší kastrol. Cibuli pokrájíme na malé kostičky a na troše oleje restujeme. Mezitím si připravíme na malé kostičky pokrájenou cuketu a kapii, dáme spařit rajčata a očistíme a pokrájíme si kuřecí játra.
Na cibulku po chvíli přidáme cuketu s kapií, necháme chvíli dusit, lehce posolíme, zamícháme. Přidáme kuřecí játra, nasypeme gulášové koření a když jsou játra zatažená, dodáme ještě pokrájená, oloupaná rajčata. Zalijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme cca 20-25 minut do změknutí.
V závěru si rozmícháme cca 1-2 lžíce hladké špaldové mouky v troše studené vody, nalijeme do omáčky a provaříme. Ochutnáme, případně dosolíme či opepříme dle svých zvyklostí.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obale a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
500g - kuřecí játra
1ks - cibule velká
1ks - cuketa střední
1ks - kapie červená
6ks - rajčata střední velikosti
1ks - gulášové koření - sáček
1-2lžíce - špaldová hladká mouka
1,2l - voda
ks - sůl
500g - těstoviny
ks - olej trošku pod cibuli
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account