Grilovaný hermelín s bylinkami
Ingredience
- 3 hermelíny
- olivový olej
- citronový pepř
- šalvěj 1 lístek na 1 hermelín
- rozmarýn
- tymián
- 3 menší cukety
- čerstvě mletá sůl
Instrukce
- Na dostatečně veliký kus alobalu (doporučuji ten pevnější) kapneme olivový olej, dáme bylinky, lehce opepříme a položíme hermelín, který opět zakapeme olejem, přidáme bylinky a opět můžeme lehce opepřit.
- Důkladně zabalíme a dáme do lednice nebo na chladné místo.
- Grilujeme z obou stran. Pokud máte rádi, když se hermelín po rozkrojení lehce rozteče, pak musí být pěkně nafouknutý.
- Cukety důkladně umyjeme, nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a případně opepříme. Grilujeme zároveň s hermelínem.
V létě s brusinkovou omackou
Moc dobré. Grilované sýry jsou velmi chutné.
Toto mám moc ráda, ale dělám si minimálně, přec jenom Hermelín je poměrně dost tučný….
Tak to mám hodně ráda, škoda, že manžel ne, a proto si to udělám jednou za rok 🙁
Já teda více milovala stříbrňák, ale už není k sehnání a přítel právě spíše hermelín.