Grilovaný chřest se sezamem

Vytisknout recept
1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.
2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.
3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

500g - Výhonky zeleného chřestu
2lžíce - Sezamový nebo olivový olej
1lžíce - Sójová omáčka
1stroužek - Česnek
2lžíce - Sezamová semínka
ks - Sůl a pepř
příprava - 30
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account