grilované kuře s karibskou krustou

Vytisknout recept
Dopřejte si skvělou chuť grilovaného kuřete s nádechem exotiky.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova grilování, kuře, léto, maso
Čas přípravy 2 hours
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 2 hours 30 minutes
Porce 4
Kalorie 150
Uvařila DagmarKostenková

Ingredience

  • 4 ks kuřecí stehna nebo 8 kuřecích dílků
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks chilli papričky bez jadérek
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 0,5 lžičky mletého muškátového oříšku

Instrukce

  • Kuře očistíme, osušíme a rozdělíme v kloubu na poloviny. Připravené díly pak ještě několikrát nařízneme. Všechny zbylé suroviny na marinádu rozmixujeme v mixéru napastu, ve které obalíme díly kuřete. Zakryjeme a necháme odležet v chladu (asi 2 hodiny).
  • Po odležení z kuřete setřeseme přebytečnou marinádu a grilujeme nejprve na rozpáleném grilu z obou stran. Grilujeme jen krátce a na přímém žáru, abychom získali otisk mřížky.
  • Poté maso přesuneme nad nepřímý mírný žár a dopečeme do úplného propečení asi 25 až 30 minut (pod poklopem).

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 150kcal | Tuky: 4g | Protein: 27g | Cukry: 3g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account