grilované kuře s karibskou krustou
Ingredience
- 4 ks kuřecí stehna nebo 8 kuřecích dílků
- 1 ks šalotky
- 1 ks stroužek česneku
- 1 ks chilli papričky bez jadérek
- 4 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička mletého nového koření
- 0,5 lžičky sušeného tymiánu
- 0,5 lžičky mleté skořice
- 0,5 lžičky mletého muškátového oříšku
Instrukce
- Kuře očistíme, osušíme a rozdělíme v kloubu na poloviny. Připravené díly pak ještě několikrát nařízneme. Všechny zbylé suroviny na marinádu rozmixujeme v mixéru napastu, ve které obalíme díly kuřete. Zakryjeme a necháme odležet v chladu (asi 2 hodiny).
- Po odležení z kuřete setřeseme přebytečnou marinádu a grilujeme nejprve na rozpáleném grilu z obou stran. Grilujeme jen krátce a na přímém žáru, abychom získali otisk mřížky.
- Poté maso přesuneme nad nepřímý mírný žár a dopečeme do úplného propečení asi 25 až 30 minut (pod poklopem).