Freixenet hvězdičky

Vytisknout recept
Jeden z nejoblíbenějších, nejjednodušších a nejrychlejších receptů na cukroví. Nemusí se odležet, slepovat ani nijak zdobit. Stačí jen po upečení obalit v cukru. Vinné cukroví je křehké a rozpustí se vám na jazyku.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 3 plechy
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 300 g hladké mouky nebo Univerzální pšeničné mouky
  • 300 g másla
  • 6 PL Freixenetu bílý nebo černý
  • Vanilkový a moučkový cukr smícháme na obalení.

Instrukce

  • Do mouky nakrájíme na kusy máslo a přidáme 6 polévkových lžic Freixenetu (nebo jiného bílého vína).
  • Postupně rukou zpracujeme těsto a necháme v lednici uležet do druhého dne.
  • Těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky či jiné (spíš menší) tvary. Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
  • Po vyndání z trouby ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Musíte opatrně, cukroví je velmi křehké.
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 6 měsíců ago

    5 stars
    Další inspirace na nový recept.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account