Jeden z nejoblíbenějších, nejjednodušších a nejrychlejších receptů na cukroví. Nemusí se odležet, slepovat ani nijak zdobit. Stačí jen po upečení obalit v cukru. Vinné cukroví je křehké a rozpustí se vám na jazyku.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 3plechy
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
300ghladké moukynebo Univerzální pšeničné mouky
300gmásla
6PL Freixenetubílý nebo černý
Vanilkový a moučkový cukrsmícháme na obalení.
Instrukce
Do mouky nakrájíme na kusy máslo a přidáme 6 polévkových lžic Freixenetu (nebo jiného bílého vína).
Postupně rukou zpracujeme těsto a necháme v lednici uležet do druhého dne.
Těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky či jiné (spíš menší) tvary. Pečeme na 180 °C asi 10 minut.
Po vyndání z trouby ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Musíte opatrně, cukroví je velmi křehké.