Francouzské brambory - rychlé a chutné
Ingredience
- 300 g Uzený bůček
- 1 - 2 ks Cibule
- 10 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory vařené ve šlupce a oloupané
- 4 ks Vejce
- 100 ml Smetana
- Sádlo na vymazání
- Sůl, pepř
- Muškátový oříšek
- Libeček
Instrukce
- Bůček nakrájejte na kostičky a dejte ho do velkého kastrolu na vyšší plamen. Nechte vypéct tuk. Přidejte cibuli nakrájenou na klínky a na plátky nakrájený česnek. Na nižším plameni opékejte, až cibule a česnek zezlátnou – pozor, aby se nepřipalovaly. Osolte a okořeňte podle chuti. Troubu předehřejte na 180 °C. Uvařené brambory nakrájejte na asi 4mm plátky. Pekáč vymažte sádlem a po dně v jedné vrstvě rozložte brambory. Na ně navrstvěte maso s cibulí a česnekem a pak rozložte v druhé vrstvě plátky brambor. Pečte 20 až 30 minut. Vejce rozšlehejte se smetanou a ochuťte je. Teplotu trouby snižte na 150 °C, brambory zalijte vaječnou směsí a vše nechte ještě krátce zapéct, až vejce zpevní.Může být i měkký salám místo uzeného bůčku. 🙂Dobrou chuť!