Francouzská cibulová polévka z vývaru s Iberico špekem

Vytisknout recept
Francouzská cibulačka je jedním z typických pokrmů, který by vás při návštěvě této vínem a sýry známé země neměl minout. A to nejen proto, že obě tyto suroviny důmyslně kombinuje. Tento recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera a jeho týmu si připravíte hravě doma. Polévka je vydatná, proto se hodí i jako samostatný hlavní chod.
Kategorie Polévka
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 600 ml Hovězí vývar Cibule Bistro
  • 40 g Iberico špek
  • 20 g máslo
  • 200 g cibule loupaná
  • 4 g tymián
  • 5 g cukr krupice
  • 100 ml víno bílé
  • Pepř
  • Sůl

Na servírování:

  • 8 plátků francouzské bagety 2 plátky na každou porci
  • 60 g sýr Gruyère
  • 1 ks žloutek

Instrukce

  • V rozehřátém hrnci orestujte na kostičky nakrájený špek, poté přidejte máslo a cibuli nakrájenou na klínky (snažte se vytvořit stejně velké klínky, aby cibule zkaramelizovala rovnoměrně). Společně vše restujte do požadované barvy. Přidejte nasekaný tymián a zaprašte cukrem. Nechte zkaramelizovat. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Zalijte Hovězím vývarem od Cibule Bistro, přiveďte k varu, přidejte sůl a pepř.
  • Polévku příliš dlouho nevařte, aby si cibule zachovala strukturu. Polévku nalijte do zapékacích misek. Přidejte plátky bagety se strouhaným sýrem smíchaným se žloutkem a zapečete pod grilem, nebo pomocí flambovací pistole do zlatova. Servírujeme s najemno nakrájenou pažitkou.

Notes

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Pokud chceme vegetariánskou variantu, vynecháme špek a jeho množství nahradíme máslem. Vývar v tomto případě použijeme zeleninový.
Zdroj a foto: Cibule Bistro

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account