Francouzská cibulová polévka z vývaru s Iberico špekem
Ingredience
- 600 ml Hovězí vývar Cibule Bistro
- 40 g Iberico špek
- 20 g máslo
- 200 g cibule loupaná
- 4 g tymián
- 5 g cukr krupice
- 100 ml víno bílé
- Pepř
- Sůl
Na servírování:
- 8 plátků francouzské bagety 2 plátky na každou porci
- 60 g sýr Gruyère
- 1 ks žloutek
Instrukce
- V rozehřátém hrnci orestujte na kostičky nakrájený špek, poté přidejte máslo a cibuli nakrájenou na klínky (snažte se vytvořit stejně velké klínky, aby cibule zkaramelizovala rovnoměrně). Společně vše restujte do požadované barvy. Přidejte nasekaný tymián a zaprašte cukrem. Nechte zkaramelizovat. Podlijte vínem a nechte ho vyvařit. Zalijte Hovězím vývarem od Cibule Bistro, přiveďte k varu, přidejte sůl a pepř.
- Polévku příliš dlouho nevařte, aby si cibule zachovala strukturu. Polévku nalijte do zapékacích misek. Přidejte plátky bagety se strouhaným sýrem smíchaným se žloutkem a zapečete pod grilem, nebo pomocí flambovací pistole do zlatova. Servírujeme s najemno nakrájenou pažitkou.