FIT recept - Tatarák z hovězí svíčkové je téměř bez tuku
Ingredience
- 400 g Hovězí svíčková
- 4 g Kapary ve slaném nálevu
- 4 lžíce Dijonská hořčice
- 4 ks Žloutek
- 4 lžíce Rajský protlak
- Sůl, pepř
- Česnek na potření topinek
Instrukce
- Tataráčku z hovězí svíčkové se bát nemusíte.Jestli si myslíte, že tatarák do zdravého životního stylu nepatří, tak jste na omylu. Použité maso ze svíčkové je téměř bez tuku. Za použití rajčatového protlaku místo kečupu a také nahrazením mastných topinek opečenou tmavou bagetkou si pochutnáte a na své váze rozdíl nepoznáte.Naškrábejte si pravou hovězí svíčkovou, ano je to dražší maso, ale zrovna na tatarák se připlatit vyplatí. Ochuťte ho solí, pepřem, přidejte jemně nasekané kapary. Přidejte lžíci dijonské hořčice a rajského protlaku. Na závěr přidejte žloutek a pořádně zamíchejte. Celozrnný toast či bagetku potřete jemně olivovým olejem a opékejte dozlatova na teflonové pánvi.Dobrou chuť. *wine*