
FIT piškotový dort star
Ingredients
- vejce slepičí
- 4 x kus 55 g
- Bio špaldová hladká mouka Pernerka
- 3 x 30 g
- Erythritol sladidlo 4Slim
- 100 g
- smetana ke šlehání 33% Pilos
- 2 x 100 ml
- Tvaroh odtučněný 0 5% tuku K-Classic
- balení 250 g
- maliny
- 100 g
- borůvky kanadské
- 100 g
Instructions
- Oddělíme si bílky od žloutků do dvou misek. Bílky vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu. Do sněhu postupně vmícháme žloutky a mouku.
- 2
- Vzniklé těsto nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme cca 30 minut na 160 stupňů.
- 3
- Během pečení korpusu v další misce vyšleháme smetanu do tužší konzistence a poté přimícháme tvaroh.
- 4
- Po upečení necháme těsto vychladnout. Pokryjeme jej silnou vrstvou krému ze šlehačky a tvarohu. Nakonec zdobíme ovocem, nebo z ovoce v rendlíku vytvoříme ovocnou omáčku, kterou dort poléváme.
Děkuji.
veľmi chutný a jednoduchý dezert.
Takové mám nejraději.
Dobrá inspirace.
tohle je fajn, podobné věci občas doma udělám, když nás honí mlsná
Super, budu se těšit na inspiraci
Dobrý letní lehký dezert, chutnal by mi
Ano, také mám ráda lehké dorty v létě.