FIT piškotový dort star
Ingredience
- vejce slepičí
- 4 x kus 55 g
- Bio špaldová hladká mouka Pernerka
- 3 x 30 g
- Erythritol sladidlo 4Slim
- 100 g
- smetana ke šlehání 33% Pilos
- 2 x 100 ml
- Tvaroh odtučněný 0 5% tuku K-Classic
- balení 250 g
- maliny
- 100 g
- borůvky kanadské
- 100 g
Instrukce
- Oddělíme si bílky od žloutků do dvou misek. Bílky vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu. Do sněhu postupně vmícháme žloutky a mouku.
- 2
- Vzniklé těsto nalijeme do formy s pečícím papírem a pečeme cca 30 minut na 160 stupňů.
- 3
- Během pečení korpusu v další misce vyšleháme smetanu do tužší konzistence a poté přimícháme tvaroh.
- 4
- Po upečení necháme těsto vychladnout. Pokryjeme jej silnou vrstvou krému ze šlehačky a tvarohu. Nakonec zdobíme ovocem, nebo z ovoce v rendlíku vytvoříme ovocnou omáčku, kterou dort poléváme.
Děkuji.
veľmi chutný a jednoduchý dezert.
Takové mám nejraději.
Dobrá inspirace.
tohle je fajn, podobné věci občas doma udělám, když nás honí mlsná 🙂
Super, budu se těšit na inspiraci 🙂
Dobrý letní lehký dezert, chutnal by mi
Ano, také mám ráda lehké dorty v létě.