Filet z halibuta s blanšírovanou zeleninou

Vytisknout recept
Ochutnáte-li znamenité maso této dravé mořské ryby, ihned pochopíte, proč se kvalitě vyplatí dát přednost před kvantitou. Připravte si halibuta neboli platýse s brukvovitou zeleninou a olivami. Recept je podle kuchařky komplexního výživového programu The 1:1 Diet, kterou sepsal Lukáš Vrána.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • 200 g filetu z halibuta bez kůže
  • mořská sůl
  • 100 g květáku
  • 100 g kedlubny
  • 1 malá cibule
  • 150 ml zeleninového bujónu
  • 10 ks černých oliv

Instrukce

  • Filet rozdělíme na dvě porce, z obou stran lehce osolíme mořskou solí a na pánvi opékáme na střední intenzitu po každé straně 5-7 minut dozlatova.
  • V mezičase si připravíme zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, které krátce povaříme a slijeme.
  • Poté je vložíme do bujónu, přidáme kedlubnu nakrájenou na kostky. Krátce prohřejeme.
  • Podáváme v hlubokém talíři, do kterého nejdříve vložíme zeleninu, přelijeme trochou vývaru a navrch položíme porci opečeného halibuta.
  • Dobrou chuť!
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Vypadá to pěkně a bude také moc dobré.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Mňam, to vypadá velmi lákavě 🙂

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    super, tohle mám ráda, jen bych vynechala olivy, to už mi přijde moc chutí 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account