Ochutnáte-li znamenité maso této dravé mořské ryby, ihned pochopíte, proč se kvalitě vyplatí dát přednost před kvantitou. Připravte si halibuta neboli platýse s brukvovitou zeleninou a olivami. Recept je podle kuchařky komplexního výživového programu The 1:1 Diet, kterou sepsal Lukáš Vrána.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Zita Kolínská
Ingredience
200gfiletu z halibuta bez kůže
mořská sůl
100gkvětáku
100gkedlubny
1malá cibule
150mlzeleninového bujónu
10ks černých oliv
Instrukce
Filet rozdělíme na dvě porce, z obou stran lehce osolíme mořskou solí a na pánvi opékáme na střední intenzitu po každé straně 5-7 minut dozlatova.
V mezičase si připravíme zeleninu. Květák rozebereme na malé růžičky, které krátce povaříme a slijeme.
Poté je vložíme do bujónu, přidáme kedlubnu nakrájenou na kostky. Krátce prohřejeme.
Podáváme v hlubokém talíři, do kterého nejdříve vložíme zeleninu, přelijeme trochou vývaru a navrch položíme porci opečeného halibuta.