fenykl s olivami
Ingredience
- fenykl 3 ks
- máslo
- na vymaštění formy
- olivy černé 70 g
- bez pecek
- smetana ke šlehání 300 ml
- parmazán 5 PL
- možno nahradit čedarem
- sůl
- pepř
Instrukce
- Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů.
- Z fenyklu odkrojte spodní část se zbytkem kořínků a odstraňte vrchní zahnědlé části. Zbylé křehké řapíky naloupejte pomocí škrabky na brambory po vláknech na plátky, připomínající okvětní plátky tulipánu.
- Zapékací misku o průměru cca 25 cm vymastěte, střídavě navrstvěte fenykl a olivy. Osolte a opepřete, zalijte smetanou a posypte sýrem.
- Zapékejte na prostřední mřížce trouby asi 20 minut, dokud nezačne smetana bublat a povrch nákypu není lesklý a zlatavý. Před podáváním nechte nákyp asi 5 minut vychladnout.
Někdy už musím ten fenykl koupit a něco s ním zkusit.
Leni. Neni moc casto v obchode….
Zajímavý recept. Vyzkouším .
Super 🙂