Fazolačka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1,5 l vody
  • 220 g fazolí
  • 40 g uzeného špeku
  • 120 g kořenové zeleniny mrkev, petržel, celer
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl

Instrukce

  • 1 Fazole dejte do mísy. Osolte a zalijte vodou. Dejte do lednice a nechte nabobtnat přes noc. Namočené fazole pak uvařte doměkka.
  • 2 Do rozehřátého hrnce dejte máslo a špek, který nechte pěkně opečte. Přidejte kořenovou zeleninu, osolte a nechte postupně orestovat dozlatova. Přidejte cibuli a nechte také mírně zezlátnout.
  • 3 Přidejte drcený kmín a zaprašte moukou. Promíchejte a krátce orestujte. Přidejte uvařené fazole – můžete i s vodou z vaření nebo přidejte vodu (popř. i vývar).
  • 4 Polévku takto vařte 30 minut do zhoustnutí a do změknutí zeleniny. Ke konci přidejte prolisovaný česnek a majoránku. Podle potřeby naposledy dochuťte. Zkontrolujte hustotu polévky. Pokud je příliš hustá, ještě ji chvíli povařte.
4 Komentářů
  1. 4 stars
    Fazolačku jsem nikdy zatím nedělala. Nemusím fazole.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    fazolačku miluji, ale dělám ji jen občas… přece jen je to dost těžká polévka 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account