Farfalle s jehněčím kolínkem potjiekos, karotkou a zelenými fazolkami

Vytisknout recept
Výtečný recept s dokonale sladěnými chutěmi a semolinovými těstovinami jako přílohou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 2 hours
Celkový čas 2 hours 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g Adriana Farfalle
  • 4 jehněčí kolínka
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 2 cibule nakrájené na malé kostičky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na malé kostičky
  • 20 g čerstvého zázvoru nakrájeného na malé kostičky
  • 1 celá skořice
  • 1 lžíce kurkumy
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml červeného vína
  • 4 rajčata nakrájená na kostky
  • 4 malé mrkve nakrájené na menší kousky
  • 100 g čerstvých zelených fazolek
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Jehněčí kolínka ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Rozehřejte pekáč, přidejte slunečnicový olej, jehněčí kolínka dobře opečte ze všech stran a dejte stranou. Do pekáče přidejte cibuli a orestujte dozlatova, přidejte česnek, zázvor, skořici, kurkumu, bobkový list a krátce orestujte. Přilijte červené víno a svařte na 1/3 objemu. Přidejte rajčata, připravená jehněčí kolínka a zalijte dostatečným množstvím vody, tak aby maso bylo do 3/4 zakryté tekutinou. Zakryjte poklicí a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte doměkka přibližně 2 hodiny dle velikosti. Jehněčí kolínka přesuňte ze šťávy, vyjměte skořici a bobkový list a zbytek rozmixujte. Poté vraťte jehněčí kolínka zpět do šťávy. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte mrkev a zelené fazolky a sceďte. Těstoviny s mrkví a fazolkami ochuťte olivovým olejem a naservírujte na talíř. Přidejte jehněčí kolínko a polijte šťávou.

Notes

2 Komentářů
  1. Kristýna Štírová 2 roky ago

    Vypadá to moc dobře. Já jsem na jehněčí nikdy nebyla, ale před pár lety mi cestovní pojišťovna https://www.ervpojistovna.cz/cs/uvod doporučila výlet do Albánie a celkově na Balkán a tam se nejí prakticky nic jiného. A tam jsem taky zjistila, že jehněčí a celkově skopové, ovce a tak dále se nemusí jíst nutně jenom vysušené s česnekem, ale že se k tomu dá přistoupit o mnoho kreativněji. 😉 Zajímavý recept a určitě ho vyzkouším a dám vědět. 🙂

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    Moc dobré, vyzkouším.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account