Podzimní dýňový koláč

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila Tereza Tabarková

Ingredience

  • 500 g Dýně hokaido
  • 2 ks Vejce
  • 130 g Máslo
  • 230 g Hladká mouka
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Mletá skořice
  • 25 g Dýňová semínka (já dala slunečnicové semínka)
  • 1 lžíce Rozinky
  • 180 g Cukr krupice (dala jsem méně, asi 140 g)

Instrukce

  • Když máte doma neupotřebenou dýni hokaido, můžete z ní udělat polévku, tolik typickou pro podzimní období... To už je ale trochu nuda. Pojďte zkusit dýni upotřebit na výborný, jemný koláč!
     
    1. Nejprve dýni oloupejte a zbavte ji semínek. Nakrájejte ji na kousky a zabalte do alobalu. V troubě ji pečte při 200 stupních asi 40 minut - liší se dle trouby.2. Měkkou dýni nechejte vychladnout a rozmixujte ji.3. Změklé máslo utřete s vejci a cukrem, do této hmoty vmíchejte rozmixovanou dýni, mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, skořici, dýňová semínka a rozinky. Vypracujte vláčné těsto.4. Formu vymažte tukem a vysypte moukou. Naplňte těstem. 5. Pečte v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 40 minut.
     
    TIP: je na vás, jakou formu zvolíte, buď můžete mít dýňovou bábovku, nebo těsto vylejte na plech a zakousněte se do dýňového koláče.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account