Když máte doma neupotřebenou dýni hokaido, můžete z ní udělat polévku, tolik typickou pro podzimní období... To už je ale trochu nuda. Pojďte zkusit dýni upotřebit na výborný, jemný koláč!1. Nejprve dýni oloupejte a zbavte ji semínek. Nakrájejte ji na kousky a zabalte do alobalu. V troubě ji pečte při 200 stupních asi 40 minut - liší se dle trouby.2. Měkkou dýni nechejte vychladnout a rozmixujte ji.3. Změklé máslo utřete s vejci a cukrem, do této hmoty vmíchejte rozmixovanou dýni, mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, skořici, dýňová semínka a rozinky. Vypracujte vláčné těsto.4. Formu vymažte tukem a vysypte moukou. Naplňte těstem. 5. Pečte v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 40 minut.TIP: je na vás, jakou formu zvolíte, buď můžete mít dýňovou bábovku, nebo těsto vylejte na plech a zakousněte se do dýňového koláče.