
Dýňová polévka jednoduše a rychle
Dýni Hokaido umyjeme, neloupanou nakrájíme na kostky.
Cibuli jemně pokrájíme.
Do většího hrnce dáme olej, na to cibulku, kterou hned osolíme
a orestujeme krátce, pak přidáme dýni a znovu orestujeme.
Přidáme koření (já dávám tymián a bylinkovou sůl) a podlijeme vývarem.
Necháme cca 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne,
podle potřeby ještě dolijeme vodu.
Cca 5 minut před dovařením dýně přidáme dvě hrsti ovesných
nebo špaldových vloček na zahuštění.
Poté vše rozmixujeme do hladka, dochutíme a podáváme
se zakysanou smetanou.
Dozdobíme opraženými (na sucho) dýňovými semínky.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - dýně Hokaido
1ks - cibule
1l - vývar
ks - sůl, pepř, koření
2lžíce - olivový olej
1hrst - dýňová semínka
ks - zakysaná smetana
2hrst - vločky
příprava - 15
vaření - 25