Dýňová polévka jednoduše a rychle
Vytisknout recept
Dýni Hokaido umyjeme, neloupanou nakrájíme na kostky.
Cibuli jemně pokrájíme.
Do většího hrnce dáme olej, na to cibulku, kterou hned osolíme
a orestujeme krátce, pak přidáme dýni a znovu orestujeme.
Přidáme koření (já dávám tymián a bylinkovou sůl) a podlijeme vývarem.
Necháme cca 20 minut povařit, dokud dýně nezměkne,
podle potřeby ještě dolijeme vodu.
Cca 5 minut před dovařením dýně přidáme dvě hrsti ovesných
nebo špaldových vloček na zahuštění.
Poté vše rozmixujeme do hladka, dochutíme a podáváme
se zakysanou smetanou.
Dozdobíme opraženými (na sucho) dýňovými semínky.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
1ks - dýně Hokaido1ks - cibule1l - vývarks - sůl, pepř, koření2lžíce - olivový olej1hrst - dýňová semínkaks - zakysaná smetana2hrst - vločkypříprava - 15vaření - 25
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková