Dýňová polévka

Vytisknout recept

Tak se nám "holky" opět urodily. Pouze z 1 semínka. A bylo to Hokaido!

 

1. Dýni oloupat.. Někdo také zmiňuje, že dýně Hokaido se nemusí loupat. Já loupu.

2. Nakrájet na kostky, přidat masox (není nutné) a dát vařit do změknutí.

3. Část vody odlít do hrnku a tyčovým mixérem rozmixovat do hustého pyré.

4. Zbylou vodu přilít do hustoty polévky (jak kdo má rád), krátce povařit.

5. Přidat smetanu (na vaření nebo šlehačku 33 %). Kdo nechce, není nutné. Polévka je chutná i bez smetany.

6. Na talíři dochutit pepřem, petrželí nebo pažitkou dle chuti.

7. A kdo chce, dá housku osmaženou na másle.

 

Dobrou chuť!


1ks - dýně
500ml - voda
1ks - masox
250ml - smetana
1špetka - pepř
1ks - houska
1špetka - petržel, pažitka
příprava - 15
vaření - 20 - 30 minut
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila LibušeNovotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account