Tak se nám "holky" opět urodily. Pouze z 1 semínka. A bylo to Hokaido!
1. Dýni oloupat.. Někdo také zmiňuje, že dýně Hokaido se nemusí loupat. Já loupu.
2. Nakrájet na kostky, přidat masox (není nutné) a dát vařit do změknutí.
3. Část vody odlít do hrnku a tyčovým mixérem rozmixovat do hustého pyré.
4. Zbylou vodu přilít do hustoty polévky (jak kdo má rád), krátce povařit.
5. Přidat smetanu (na vaření nebo šlehačku 33 %). Kdo nechce, není nutné. Polévka je chutná i bez smetany.
6. Na talíři dochutit pepřem, petrželí nebo pažitkou dle chuti.
7. A kdo chce, dá housku osmaženou na másle.
Dobrou chuť!
1ks - dýně500ml - voda1ks - masox250ml - smetana1špetka - pepř1ks - houska1špetka - petržel, pažitkapříprava - 15 vaření - 20 - 30 minut