
Dušená kedlubna s mrkví a vepřovým masem
Ingredients
- 1 větší kedlubna
- 350 g mrkve
- 1 ks vepřové maso ve vl. šťávě
- 5 dkg másla
- 1 lžíce hladké špaldové mouky
- sůl pepř, muškátový oříšek
- brambory či chléb jako příloha
Instructions
- Kedlubnu a mrkev očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky.
- Dáme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina potopená, osolíme a dáme vařit.
- Na pánvi uděláme světlou jíšku z trošky másla a lžíce hladké špaldové mouky.
- Když je zelenina vařená tak akorát, přidáme k ní světlou jíšku a spolu chvíli provaříme.
- Následně si nakrájíme maso z konzervy a přidáme k zelenině. Je možné využít i zbylé maso, pokud doma je a nebo možné jídlo udělat jako bezmasé. Místo masa je možné přidat třeba konzervovaný hrášek.
- Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- Jako příloha jsou vhodné brambory, ale dobré je i s čerstvým chlebem.
Tak ať chutná
děkuji
dnes delame na obed
Jídlo vypadá pěkně, určitě někdy zkusím.
já taky
Vypadá to velmi jedle, přitom jednoduchý pokrm…paráda
Děkuji, opravdu jsme si pochutnali, ten muškátový oříšek tomu dá velmi příjemnou, trošku netradiční chuť.