Go Back
+ servings

Dušená kedlubna s mrkví a vepřovým masem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 1 větší kedlubna
  • 350 g mrkve
  • 1 ks vepřové maso ve vl. šťávě
  • 5 dkg másla
  • 1 lžíce hladké špaldové mouky
  • sůl pepř, muškátový oříšek
  • brambory či chléb jako příloha

Instrukce

  • Kedlubnu a mrkev očistíme a nakrájíme na stejně velké kostičky.
  • Dáme do kastrolu, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina potopená, osolíme a dáme vařit.
  • Na pánvi uděláme světlou jíšku z trošky másla a lžíce hladké špaldové mouky.
  • Když je zelenina vařená tak akorát, přidáme k ní světlou jíšku a spolu chvíli provaříme.
  • Následně si nakrájíme maso z konzervy a přidáme k zelenině. Je možné využít i zbylé maso, pokud doma je a nebo možné jídlo udělat jako bezmasé. Místo masa je možné přidat třeba konzervovaný hrášek.
  • Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • Jako příloha jsou vhodné brambory, ale dobré je i s čerstvým chlebem.