Domácí žitný chléb

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila EvaPortlová

Ingredience

  • 1 kg Žitná mouka
  • 1 lžíce Sůl
  • 2 lžíce Ocet
  • 1 ks Sušené droždí na 1 kg mouky
  • 605 dcl Vlažná voda

Instrukce

  • Není to tak dávno, co se znovu začal prosazovat doma upečený chleba.
    Vyzkoušejte ho taky, není to vůbec těžké!
     
    Na vále nebo v míse smícháme mouku se solí, přidáme ocet, kmín, sušené droždí a postupně zapracujeme vlažnou vodu.
    Důkladně propracujeme, těsto je tužší než na klasické kynuté buchty. 
    Vytvarujeme dvě veky chleba a necháme vykynout na plechu, přikryté utěrkou.
    Lze tvořit samozřejmě i jiné tvary.
     
    Pečeme v troubě asi 45–60 minut při 180 stupních Celsia.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account