Domácí žemlovka

Vytisknout recept
Stará, dobrá klasika
Kategorie Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 2 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 0,4 l mléko
  • 2 ks vejce
  • 30 g rozinky
  • 250 g tvaroh
  • 5 ks rohlíky nebo 1/2 veky
  • máslo
  • sůl - 2 špetky
  • 50 g skořicový cukr nebo skořice
  • 4 ks jablka

Instrukce

  • Veku nebo rohlíky pro přípravu žemlovky nakrájíme na plátky.
  • Zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali vajíčka, sůl a cukr.
  • Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme máslem a poklademe vrstvou navlhčených plátků pečiva.
  • Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, další vrstvu žemlí.
  • Na ní rozprostřeme promíchaný tvaroh s troškou cukru.
  • Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle.
  • Povrch žemlovky potřeme rozpuštěným máslem a upečeme.
5 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    My máme rádi moc žemlovku.

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    jedine co nemusim od detstvi je zemlovka 🙁

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Tak jasně, každý má nějaká jídla, která nevyhledává…Navíc, postupem let se chutě i dost změní, tak třeba jednou….

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Taky takto dělám žemlovku a už jsme ji hodně dlouho neměli

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Nás rodiče neustále zásobují domácími jablky, tak teď dělám poměrně často.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account