Go Back
+ servings

Domácí žemlovka

Vytisknout recept
Stará, dobrá klasika
Kategorie Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 2 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 0,4 l mléko
  • 2 ks vejce
  • 30 g rozinky
  • 250 g tvaroh
  • 5 ks rohlíky nebo 1/2 veky
  • máslo
  • sůl - 2 špetky
  • 50 g skořicový cukr nebo skořice
  • 4 ks jablka

Instrukce

  • Veku nebo rohlíky pro přípravu žemlovky nakrájíme na plátky.
  • Zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali vajíčka, sůl a cukr.
  • Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme máslem a poklademe vrstvou navlhčených plátků pečiva.
  • Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, další vrstvu žemlí.
  • Na ní rozprostřeme promíchaný tvaroh s troškou cukru.
  • Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle.
  • Povrch žemlovky potřeme rozpuštěným máslem a upečeme.