Domácí vaječný likér

Vytisknout recept
Všechny suroviny společně důkladně prošleháme, promixujeme. Plníme do čistých sklenic, ideálně vyvařených. Skladujeme v lednici.
Misto rumu je možno použít čistou vodku, případně whisky. V chladu tento likér vydrží až 3 měsíce.
Tento vaječný koňak většinou dělám jako vánoční dárek rodičům, nebo pro návštěvy.
Jako obměna lze dělat likér karamelový, místo bílého Salka použijeme Salko zkaramelizované.

10ks - žloutky (ideálně z domácího chovu)
1ks - plechovka slazeného kondenzovaného mléka Salko
2ks - plechovka neslazeného kondenzovaného mléka
300 a víceml - rum
2ks - vanilkový cukr - sáček
1ks - vanilkový lusk - semínka
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Nápoje
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account