- Těsto připravíte tak, že do mísy nasypete mouku, přidáte dvě celá vejce i žloutky a rukama začnete těsto vypracovávat.
- Podle potřeby přidejte 1–2 lžíce vody, aby se těsto nedrolilo, bylo pevné, ale vláčné, a dobře se s ním pracovalo.
- Takto připravené těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v lednici.
- Připravte si náplň. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm nechte zesklovatět cibuli spolu s rozdrceným česnekem (dva stroužky). Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste.
- Hotový špenát odstavte a ihned vmíchejte krémový sýr.
- Hotové těsto na těstoviny rozdělte na dva díly a oba vyválejte na co nejtenčí placku.
- Na jednu z nich lžičkou klaďte náplň s dostatečnými rozestupy.
- Volná místa potřete rozšlehaným vejcem a takto připravený plát překryjte tím druhým.
- Plát rádýlkem rozkrájejte na jednotlivé těstoviny a každou dostatečně utěsněte, aby při vaření udržela náplň.
- Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě 3–5 minut.
- Na pánvi rozehřejte máslo a spolu se šalvějí a rozdrceným česnekem zahřívejte několik minut na mírný stupeň.
- Hotové těstoviny promíchejte s šalvějovým máslem a podávejte je se strouhaným sýrem.
TIP! Pokud nevíte, který sýr zvolit jako náplň taštiček, můžete zkusit třeba Jihočeský Cottage sýr od Madety se značkou Klasa.150g - semolinová mouká (popřípadě hrubá mouky, pokud nemáme semolinovou + další mouka na podsypávání)150g - hladká mouka3ks - vejce3ks - žloutek 300g - špenát200g - čerstvý krémový sýr 1ks - cibule3stroužek - česnek2lžíce - olejšpetka - sůl, pepř50g - máslo100g - sýr Gran Moravia1hrst - plátky mandlípárks - lístky šalvěje příprava - 45vaření - 5