Domácí těstovinové taštičky plněné špenátem
- Těsto připravíte tak, že do mísy nasypete mouku, přidáte dvě celá vejce i žloutky a rukama začnete těsto vypracovávat.
- Podle potřeby přidejte 1–2 lžíce vody, aby se těsto nedrolilo, bylo pevné, ale vláčné, a dobře se s ním pracovalo.
- Takto připravené těsto zabalte do fólie a nechte hodinu odležet v lednici.
- Připravte si náplň. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a na něm nechte zesklovatět cibuli spolu s rozdrceným česnekem (dva stroužky). Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste.
- Hotový špenát odstavte a ihned vmíchejte krémový sýr.
- Hotové těsto na těstoviny rozdělte na dva díly a oba vyválejte na co nejtenčí placku.
- Na jednu z nich lžičkou klaďte náplň s dostatečnými rozestupy.
- Volná místa potřete rozšlehaným vejcem a takto připravený plát překryjte tím druhým.
- Plát rádýlkem rozkrájejte na jednotlivé těstoviny a každou dostatečně utěsněte, aby při vaření udržela náplň.
- Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě 3–5 minut.
- Na pánvi rozehřejte máslo a spolu se šalvějí a rozdrceným česnekem zahřívejte několik minut na mírný stupeň.
- Hotové těstoviny promíchejte s šalvějovým máslem a podávejte je se strouhaným sýrem.