DOMÁCÍ ŠVESTKOVÁ POVIDLA

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 3 minutes
Celkový čas 3 minutes
Porce 1 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 kg švestek
  • 125 ml octa
  • 750-1000 g cukru krupice
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 dcl rumu
  • několik kapek vanilkového extraktu

Instrukce

  • 1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.
  • 2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.
  • 3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.
  • 2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.
  • 4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.
  • 5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.
4 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Kto má domáce slivky tak určite super. My máme len jednu tak čo nezjeme usuším.

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Povidla dělám a nebo dávám švestky do mrazáku na koláč.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Zkoušela jsem jednou, mám je ráda, ale vadí mi zdlouhavé vaření povidel… když mám švestky nyní, raději udělám kompot nebo si je zamrazím.

  4. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Švestková povidla mám moc ráda, ale bohužel nemám ten zdroj švestek. tak se musím spokojit s povidly kupovanými.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account