Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
DOMÁCÍ ŠVESTKOVÁ POVIDLA
Vytisknout recept
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
3
minutes
min
Celkový čas
3
minutes
min
Porce
1
sklenice
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
3
kg
švestek
125
ml
octa
750-1000
g
cukru krupice
1
lžičku mleté skořice
1
dcl rumu
několik kapek vanilkového extraktu
Instrukce
1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.
2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.
3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.
2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.
4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.
5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.