Go Back
+ servings

DOMÁCÍ ŠVESTKOVÁ POVIDLA

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 3 minutes
Celkový čas 3 minutes
Porce 1 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 kg švestek
  • 125 ml octa
  • 750-1000 g cukru krupice
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 dcl rumu
  • několik kapek vanilkového extraktu

Instrukce

  • 1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.
  • 2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.
  • 3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.
  • 2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.
  • 4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.
  • 5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.