Domácí rohlíky.
Ingredience
- 1 kg Hladká mouka
- 2 lžíce Sůl
- 600 ml Mléko
- 250 ml Olej
- 1 ks Droždí
- 1 lžička Cukr
- 1 ks Vejce
Instrukce
- Kvasnice necháme vzejít ve vlažném mléce s cukrem. Mouku smícháme se solí a zamícháme. Vzešlí kvásek nalijeme do mouky a přidáme olej. Pokud dáme první olej, tak se začnou tvořit hrudky. Vypracujeme hladké těsto. Nesmí být moc mastné. Takže klidně přidejte mouku a nechte vykynout. Po vykynutí vytvoříme bochánky a z nich vytvarujeme rohlíky. Jak na to najdete ve video návodech na youtube. Je jich tam požehnaně. Já jsem si to urychlila a rohlíky nemotám. Bulky šoupnu rovnou na plech, pomažu vajíčkem. Nechám trochu vykynout a dám péci do zlatova ve středně vyhřáté troubě. Dobrou chuť.