Šťavnatý domácí poctivý burger. Muži vás budou milovat 🙂
Ingredience
- 800 g Hovězí mleté maso
- 200 g Vepřové mleté maso
- 1 ks Cibule
- Sůl , pepř
- Rajský protlak
- Zakysaná smetana
- Dijonská hořčice
- Cuketa
- Lilek
- Byinky čerstvé dle chuti
- Rajče
Instrukce
- Šťavnatý, chutný, plný masa a zeleniny! Domácí burger od Liki!Mleté maso dobře propracujeme rukama, ochutíme přidáním cibule, rajského protlaku, osolíme, opepříme, můžeme ochutit i dijonskou hořčicí. Vytvarujeme placičky, které obalíme v mouce a dáme na plech vymazaný olejem nebo sádlem. Pečeme na 190 stupňů asi 20 minut. Burger dělám z hovězího a přidám vždy trošku vepřového pro štavnatost a chuť...Cuketu a lilek nakrájíme na plátky a potom orestuejeme na oleji. Ze zakysané smetany a dijonské hořčice uděláme dresink, dochutíme nasekanými bylinkami a osolíme.Burger podáváme nejlépe v domácí celozrnné žemli, kterou rozřízneme a promažeme zespodu protlakem, proložíme cuketou na ni dáme burger, lilek, vrchní polovinu žemle potřeme dresinkem ze zakysané smetany, můžeme ještě osvěžit rajčátkem a salátem. Dobrou chuť!