Domácí perník s marmeládou

Vytisknout recept
Do mísy dáme veškeré sypké suroviny - mouku, cukr, kakao, prášek do perníku - promícháme. Přidáme rozinky (mohou být před tím namočené v rumu), posekané ořechy, kandovanou kůru, promícháme a následně do mísy vyklepneme 1 vejce, nalijeme olej, dáme dvě lžíce domácí zavařeniny a přidáme vlažné mléko. Vše důkladně promícháme. Džem uvnitř těsta nám zaručí, že perník bude vláčný (někdy místo džemu dávám 1-2 strouhaná jablíčka). Vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček. Pečeme na cca 170°C zhruba 30 minut. Necháme vychladnout a zdobit můžeme dle svých zvyklostí, pocukrovat, dát čokopolevu, či třeba polevu vymýchanou z moučkového cukru a citronu.

300g - špaldová hladká mouka
80g - třtinový cukr
1ks - vejce
1ks - kypřící prášek do perníku
80g - olej
2 dcl - vlažné mléko
50g - rozinky, kandovaná kůra, sekané ořechy
1lžíce - kakao
1ks - čokoládová poleva
2lžíce - domácí zavařenina
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account