domácí nakládané okurky | Ženy s.r.o.

domácí nakládané okurky

Vytisknout recept
Do hlubokého hrnce dáme svařit lák z výše uvedených surovin - vody, octa, cukru, umělého sladidla a 3 sáčků Novy (kupuji v drogeriích či menších potravinách ala Jednota).
Mezitím si umyjeme okurky a ty naskládáme do sklenic, prokládáme kolečky mrkve a pár kolečky cibule a snítkou kopru. Takto jak je napsáno mi vyšlo přesně na 13 velkých "medových" sklenic.
Okurky zalijeme horkým lákem, tak, aby byly potopené. Víčka pořádně utáhneme a dáme sterilizovat zhruba na 25-30 min při teplotě 85-90 st.
Roky jsem zavařovala okurky v zavařovacím hrnci, teď již poněkolikáté na radu kamarádky dělám v troubě, kdy na hlubší pekáček rozprostřu starou utěrku, do pekáče naliji pár cm vody, naskládám sklenice, aby se nedotýkaly a to celé dám na uvedený čas do předem vyhřáté trouby.
Po vytažení z trouby otáčím na víčko a nechávám do druhého dne.
Recept na nálev mám ještě z dob mé babičky a zatím tedy každý, kdo naše okurky ochutnal, je chválil.

4,5kg - okurky
1ks - cibule velká
2ks - mrkev velká
4ks - čerstvý kopr
3l - voda
5 - 6dcl - ocet 8%
3ks - NOVA sáček
ks - cukr krupice 3/4 sklenice od hořčice
12ks - cukerin (umělé sladidlo) tabletky
příprava - 60
vaření - 25-30
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account